Pannendaken

Zoveel pannendaken, zoveel mogelijkheden. Of u kiest voor keramiek of beton, voor een rode, bruine of zwarte pan, mat uitgevoerd of in hoogglans… Afhankelijk van uw persoonlijke smaak (en mogelijk de vereisten vanuit een beeldkwaliteitsplan) realiseren we een dak dat bij úw woning of bedrijfspand past.

Voordelen van een pannendak
Dakpannen hebben vele voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking:
Het pannendak is één van de goedkoopste vormen van dakbedekking.
Dakpannen zijn zeer duurzaam en gaan wel 30 tot 100 jaar mee (afhankelijk van het soort dakpan).
Dakpannen zijn geschikt voor ieder weertype en verkleuren niet
Bij een pannendak is het aanbrengen van een dakraam, dakkapel of zonnepanelen zeer eenvoudig.

Soorten dakpannen
De meest gebruikte materialen voor dakpannen zijn klei (keramiek), beton en lei.

Keramische dakpannen
Klei dakpannen, ofwel keramische dakpannen, zijn al eeuwenlang een zeer populaire vorm van dakbedekking. Dat komt onder andere door de extreem lange levensduur; een keramisch pannendak kan wel 50 tot 100 jaar meegaan. Een keramische dakpan kan in iedere gewenste kleur geleverd worden.

Betonnen dakpannen
Een dak met betonnen dakpannen is over het algemeen wat goedkoper dan een keramisch pannendak. Dit type dakpan is op zich al goedkoper dan een keramische dakpan, en de betonnen dakpan heeft een grotere afmeting dan een keramische dakpan waardoor onze dakdekkers een groter oppervlak in dezelfde tijd kunnen leggen. Het nadeel van de betonnen dakpan is de beperkte levensduur: na 30 jaar is een dakrenovatie noodzakelijk.

Leien dakpan
De leien dakpan wordt vaak gekozen vanwege zijn natuurlijke en chique uitstraling. Zo’n chique uitstraling komt echter wel met een prijskaartje; de leien dakpan is de duurste optie. Deze natuurstenen dakpan heeft een levensduur van zo’n 40 jaar.